Obložite dno kalupa papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U većoj posudi miksajte jaja na najvišoj brzini otprilike jednu minutu. Dodajte šećer i vanilin šećer pa nastavite miksati još dvije minute. Zatim ulijte slatko vrhnje i kratko promiješajte. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte u smjesu i sve zajedno umiješajte na najnižoj brzini. Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup, poravnajte i pecite na donjoj rešetki oko 40 minuta. Kad je biskvit gotov, izvadite ga i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
Položaj rešetke: donja polovica
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Za pripremu voća operite i očistite jagode, a potom i maline te crveni ribiz. Nasjeckajte otprilike 100 g jagoda, s dvije grančice ribiza skinite bobice, a zatim sve pomiješajte s 50 g malina. Ostatak voća sačuvajte za završnu dekoraciju.
Za čokoladnu dekoraciju, čokoladna srca zalijepite na vrh čokoladnih štapića koristeći šećerno pismo. Po želji na srca možete ispisati natpise poput „MAMA“, pa ih ostavite da se osuše.
Za pripremu kreme, pomiješajte kremfiks sa šećerom. U posebnoj posudi istucite vrhnje za šlag i tijekom miksanja postupno dodajte pripremljenu mješavinu šećera i kremfiksa. Na kraju lagano umiješajte namaz od lješnjaka sobne temperature.
Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite na tri jednaka sloja. Na prvi sloj nanesite trećinu kreme i rasporedite polovicu pripremljene voćne smjese. Poklopite srednjim slojem biskvita, lagano pritisnite, premažite s još jednom trećinom kreme i dodajte preostalo voće. Na vrh stavite posljednji sloj biskvita i ponovno lagano pritisnite. Preostalom kremom premažite vrh torte, a bočne strane samo tanko, kako bi se postigao efekt „naked cake“. Tortu zatim stavite u hladnjak i ostavite da se hladi barem jedan sat.
Prije posluživanja, ukrasite tortu prepolovljenim jagodama, pripremljenim čokoladnim srcima i štapićima, te po želji dodajte ukrasne jestive cvjetiće. Tako pripremljena torta savršen je spoj okusa i emocija – idealna za Majčin dan.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti