Umiješajte Kremfix u fondant pa dodajte kakao da dobijete svijetlo smeđu smjesu. Izdvojite otprilike četvrtinu fondanta, te mu dodajte još kakaa da dobijete srednje smeđu boju. Razvaljajte svijetlo smeđi fondant do debljine od 5 mm, izrežite rogove i u dno svakog roga zabodite štapić. Razvaljajte preostali svijetlo smeđi fondant na debljinu od 2 mm i izrežite u obliku dvije kapi za unutarnji dio ušiju. Razvaljajte srednje smeđi fondant do debljine od 3 mm i izrežite u obliku dvije veće kapi za vanjski dio ušiju. Malom količinom vode zalijepite unutarnji dio ušiju na vanjski te donji dio svakog uha omotajte oko štapića i stisnite. Sve dijelove fondanta stavite u lim obložen papirom za pečenje i ostavite da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata.
Zagrijte pećnicu. Dno dva kalupa za torte (ø 15 cm) obložite papirom.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Izradite čokoladni bisvkit prema uputa na pakiranju. Dodajte kokosovo brašno i aromu ruma. Neprestano miješajte mikserom dok ne dobijete glatku masu. Ravnomjerno rasporedite smjesu u dva kalupa i pecite.
Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minute
Izvadite biskvite iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade. Rastvorite kalup i uklonite papir. Svaki biskvit prerežite na pola po dužini, tako da dobijete četiri sloja.
Pomiješajte šećer u prahu i Kremfix. Mikserom (metlicama) izradite mascarpone dok ne postane gladak, uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Čim se smjesa počne stiskati dodajte mješavinu šećera u prahu i Kremfixa te miješajte dok sve skupa ne postane čvrsto. Na kraju umiješajte kokosovo brašno i aromu ruma.
Donji sloj biskvita postavite na ukrasni tanjur i premažite nadjevom. Drugi sloj biskvita postavite na prvi i premažite nadjevom. Treći sloj postavite na drugi i premažite preostalim nadjevom. Na vrh stavite četvrti sloj biskvita i sve skupa stavite u hladnjak da se ohladi.
Mikserom (metlicama) izradite maslac i šećer u prahu dok ne dobijete bijelu, pjenastu smjesu. Izdvojite tri vršne žlice glazure u drugu zdjelu i odložite. U preostalu glazuru umiješajte kakao i izdvojite jednu žlicu. Premažite sav vidljivi biskvit smeđom glazurom i vratite u hladnjak.
Jednu žlicu smeđe glazure obojite u crno, stavite u slastičarsku vrećicu i nacrtajte oči na stranama torte. Jednu žlicu bijele glazure obojite u crveno, stavite u slastičarsku vrećicu i nacrtajte nos. U tortu zabodite uši i rogove. Preostaloj glazuri dodajte kakao da dobijete svijetlo smeđu boju, stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa napravite rozete i nacrtajte točke između ušiju i rogova da dovršite glavu. Ukrasite dekorima i poslužite.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači