Oko jednu šestinu bijelog fondanta umijesite s kremfixom. Od toga jedan dio obojite u narančasto (pomiješajući crvenu i žutu boju) i izradite nos snjegovića. Polovicu fondanta s kakao prahom obojite u smeđu boju i izradite ruke snjegovića. S donje strane završetka svake ruke utaknite po jedan drveni štapić.
Bijeli fondant obojite kakaom u prahu u tamno-smeđu boju i pomoću crne boje za kolače dodatno potamnite. Dobiveni crni fondant razvaljajte na debljinu od 5 mm i izrežite dno kape. Od ostatka crnog fondanta izradite traku za cilindar (66 x 5 cm) i pomoću vode nalijepite na dno kape. Izradite oči i usta snjegovića.
Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali fondant hermetički zapakirajte (najbolje u vrećicu za duboko zamrzavanje).
Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) na dnu obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jabuke ogulite i narežite ih na kockice veličine oko 1 cm. Maslac, šećer i sol mikserom pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, lješnjake, prašak za pecivo i cimet. Mješavinu brašna i sok od jabuka naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u dva kalupa i pecite u sredini zagrijane pećnice tijekom približno 40 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.
Jabuke ogulite i vrlo sitno naribajte. Pomoću kuhinjske krpe iscijedite sok i sačuvajte ostatak jabuka od cijeđenja. Pomiješajte šećer u prahu, kremfix i vanilin šećer. Mascarpone izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kratko umiješajte ostatke jabuka od cijeđenja.
Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite kremom. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.
U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije mikserom pjenasto izmiješajte, i miješajte tako dugo dok ne dobijete bjelkastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.
Fondant pomoću gustina tanko razvaljajte.
Prekrijte tortu fondantom i zagladite ga.
Odrežite višak fondanta s donje strane torte.
Pripremljene oči, nos, usta i kapu s malo vode pričvrstite na tortu.
Preostali fondant obojite u svijetlo-plavu boju i razvaljajte na debljinu od 2 mm kako biste izrezali malu traku za kapu (22 x 1 cm). Potom s malo vode zalijepite traku na kapu. Ostatak svijetlo-plavog fondanta razvaljajte na debljinu od 3 mm, skrojite šal snjegovića (80 x 5 cm) i stavite ga oko torte. Šal na završecima na udaljenosti od nekoliko mm zarežite na dubinu od približno 3 cm kako biste izradili resice šala.
Na kraju s desne i lijeve strane utaknite u tortu ruke snjegovića.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači