Za pokrov i ukras umijesite marcipan i šećer u prahu. Pritom mijesite samo tako dugo dok je potrebno. Crvenom bojom za kolače obojite marcipan u nježnu ružičastu boju.
Četvrtinu obojite crvenom bojom za kolače u crvenu boju i od toga izradite mašnicu. U tu svrhu razvaljajte smjesu na debljinu od 5 mm i izrežite dugu traku koja u sredini ima udubljenje i koja se stanjuje prema završecima. Završetke s obje strane preklopite u sredinu i utisnite; ojačajte spoj folijom za čuvanje svježine. Izrežite komad (1,5 x 9 cm) i stavite ga oko sredine mašnice. Ostavite sve da se suši na sobnoj temperaturi najmanje 24 sata. Preostali marcipan stavite u vrećicu za zamrzavanje kako se ne bi osušio.
Dva okrugla kalupa za torte (promjera 16 cm) namastite i dno kalupa obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac, šećer i sol pjenasto izmiješajte. Postupno dodajte jaja. Naranče operite vrućom vodom, osušite, koricu ogulite i iscijedite sok. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo, koricu naranče i cimet. Mješavinu brašna i sok od naranče naizmjenično i postupno umiješajte u smjesu s maslacem i miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u oba kalupu i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Podloge ostavite da se ohlade do kraja. Odvojite obruče i skinite papir za pečenje. Svaku podlogu jednom prerežite po sredini tako da dobijete ukupno 4 podloge.
Naranču operite vrućom vodom, osušite i ogulite koricu. Pomiješajte šećer u prahu, Kremfix, koricu naranče i cimet. Mascarpone mikserom izmiješajte u glatku smjesu i postupno dodajte vrhnje. Čim se smjesa malo stvrdne, usipajte mješavinu sa šećerom u prahu. Nastavite miješati dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Donju podlogu stavite na pladanj za torte i premažite s malo kreme. Na to stavite drugu podlogu i također premažite kremom. Stavite i treću podlogu i ponovno je premažite. Na kraju stavite četvrtu podlogu i stavite tortu na hladno.
U međuvremenu maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije miješajte mikserom sve dok ne dobijete bjelkastu, pjenastu smjesu. Tortu premažite kremom s maslacem i stavite je na hladno.
Radnu površinu pospite s malo šećera u prahu i ružičasti marcipan tanko i ravnomjerno razvaljajte.
Prekrijte time tortu i poravnajte pokrov. Odrežite višak marcipana u donjem dijelu torte.
Od crvenog marcipana izrežite dvije trake (oko 40 x 3 cm). Prilijepite ih poput ukrasne vrpce na tortu, po potrebi s malo vode. Izrežite trake za mašne (oko 18 x 3 cm) i nalijepite ih valovito s gornje strane torte.
Već pripremljenu i osušenu mašnicu stavite na to i uklonite foliju za čuvanje svježine.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači