Prethodno zagrijte pećnicu. Kalup za muffine lagano namastite i pospite brašnom. U posudi pomiješajte sve sastojke za tijesto: brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, sol, maslac, mlijeko i jaja. Miksajte smjesu oko 2 minute dok ne postane glatka. Rasporedite tijesto u kalup i pecite 25 minuta. Ostavite da se hlade 5 minuta u kalupu, zatim ih izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ohlađene muffine nekoliko puta probodite čačkalicom, a zatim ih polako prelijte espressom kako bi upili aromu.
Istucite vrhnje za šlag s kremfiksom dok ne postane čvrsto. U drugoj zdjeli pomiješajte mascarpone sa šećerom u prahu pa sve sjedinite u glatku i čvrstu kremu.
Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i nanesite na muffine u dekorativnim oblicima. Ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata. Prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite čokoladnim srcima po želji.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti