Breskve ocijedite na cjedilu. Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Polovicu breskve ostavite sa strane za dekoraciju. Od preostalog voća izradite pire i zajedno s nektarom od marakuje odvojite ukupno 450 ml. Dodajte sok od limuna. Puding pripremite prema uputama na omotu, ali samo s ukupno 25 g šećera i odvojenom tekućinom. Ostavite puding da se ohladi.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim 2 minute na najvišoj brzini. Stavite tijesto u kalup za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Istresite podlogu za tortu na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite podlogu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povucite papir za pečenje. Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Pomiješajte tučeno vrhnje s 2 omota Želatine fix. Svježi sir pomiješajte s 1 omotom Želatine fix. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, sok od limuna i nektar od marakuje i umiješajte u svježi sir. Na kraju umiješajte tučeno vrhnje. 2/3 kreme namažite po podlozi. Po tome raspodijelite voćni nadjev i vilicom pomiješajte s kremom od svježeg sira. Premažite preostalom kremom od sira.
Pripremite preljev za torte sa šećerom i nektarom od marakuje prema uputama na omotu i poput preljeva izlijte na tortu. Ostavite tortu da stoji u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
Marakuju raspolovite i žličicom izvadite voćno meso. Polovicu breskve narežite na ploške. Tučeno vrhnje sa šećerom i Kremfixom čvrsto istucite i stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim otvorom. Odvojite i skinite prsten za torte i tučenim vrhnjem ukrasite tortu, a potom breskvama i marakujom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti