Zakuhajte vodu u lončiću, maknite s vatre, stavite vrećicu s preljevom za kolač (koja dolazi u pakiranju) u vodu i ostavite je unutra otprilike 10 minuta.
Na dno kalupa za tortu pričvrstite papir za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Smjesu za kolač iz pakiranja stavite u zdjelu za miješanje. Dodajte maslac ili margarin, jaja i 100 ml mlijeka. Miješajte mikserom (s nastavcima za tijesto) kratko na najnižoj brzini, zatim na najvišoj brzini oko 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
Ulijte 2/3 tijesta u pripremljeni kalup. U preostalo tijesto umiješajte prah s kakaom (koji dolazi u pakiranju), otopljeni preljev za kolač i 1 žlicu mlijeka. Tamno tijesto rasporedite po svijetlom tijestu u nepravilnim nakupinama. Vilicom lagano prošarajte oba sloja kako biste dobili mramorni uzorak. Poravnajte površinu tijesta.
Stavite tortu u pećnicu na rešetku.
Otpustite i uklonite rub kalupa. Izvadite tortu iz kalupa, ali je ostavite da se ohladi na rešetki zajedno s dnom kalupa.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Stavite tortu na tanjur za posluživanje. Istucite vrhnje s učvršćivačem dok ne postane čvrsto. U drugoj zdjeli pomiješajte krem sir sa šećerom i limunovim sokom. Umiješajte tučeno vrhnje i ravnomjerno premažite cijelu tortu. Pažljivo uklonite jestiva srca iz kalupa i dekorativno ih rasporedite po torti za Valentinovo.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači