List papira za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite, miješajući jednu minutu na najvećoj brzini. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom i usipavajte tijekom 1 minute. Nastavite tući smjesu još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Biskvit izvadite iz kalupa, prebacite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi.
Papir za pečenje koji se pekao zajedno s biskvitom oprezno povucite. Biskvit dva puta vodoravno prerežite. Donju podlogu stavite na pladanj za torte.
Schoko Bons® sitno nasjeckajte. Tučeno vrhnje s Kremfixom u posudi mikserom (metlicama) čvrsto istucite. Pomiješajte mascarpone i šećer u posudi. Umiješajte tučeno vrhnje u kremu sa mascarpone sirom.
1/3 kreme premažite donju podlogu i po tome raspodijelite polovicu komadića Schoko Bons®. Na to stavite srednju podlogu, premažite je polovicom kreme i po kremi raspodijelite ostatak komadića Schoko Bons®. Na to stavite gornju podlogu, lagano je pritisnite i premažite preostalom kremom. Stavite tortu najmanje 2 sata u hladnjak.
Stavite Duplo® na rub torte. Na površinu torte stavite Schoko Bons® i Smarties®. Tortu do posluživanja držite na hladnom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti