Mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i sol. Pojedinačno umiješajte jaja. Potom umiješajte krem sir. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i gustinom, prosijajte po tome i umiješajte kuhačom.
Dno kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu i poravnajte je. Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zgrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: 60 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Tortu prije posluživanja lagano pospite šećerom u prahu.
Ohlađenu tortu prerežite dva puta. Podlogu za tortu stavite na pladanj za torte.
Pjenjačom pomiješajte sastojke za kremu i podijelite kremu na tri dijela. Jedan dio kreme obojite plavom i crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji borovnica. Plavi dio premažite po podlozi za tortu te nadjenite borovnicama. Na to stavite srednju podlogu i lagano pritisnite. 1/3 kreme obojite crvenom jestivom bojom tako da boja odgovara boji malina. Kremom premažite srednju podlogu za torte i nadjenite malinama. Stavite na to gornji dio podloge i lagano pritisnite. Ostatak kreme obojite crvenom jestivom bojom tako da boja izgleda poput boje jagoda. Kremom premažite gornju podlogu za torte i nadjenite jagodama. Stavite tortu na hladno.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači