Zakuhajte mlijeko s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka, umiješajte brašno, vratite na štednjak i miješajući pržite tako dugo dok se tijesto ne odvaja od lonca. Maknite sa štednjaka, stavite smjesu u zdjelu i ostavite da se malo ohladi. Jaja mikserom (metlicama) pojedinačno umiješate i miješajte svako jaje tako dugo dok ne dobijete glatku smjesu; tijesto mora biti tako čvrsto da se konture tijesta ne razlijevaju.
Stavite tijesto u vrećicu za ukrašavanje s ravnim otvorom (Ø 8 mm) i na lim za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite krafnice (Ø 3 cm).
Stavite lim za pečenje u donju polovicu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 18 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Postupak pečenja ponovite s ostalim krafnama od kuhanog tijesta.
Pomiješajte mlijeko sa šećerom i pudingom u prahu i miješajući skuhajte puding. Maknite sa štednjaka i uz višekratno miješanje ostavite da se ohladi. Istucite tučeno vrhnje s Kremfixom. Polovicu umiješajte u ohlađeni puding i dodajte preostalo tučeno vrhnje. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s malim glatkim otvorom. Ohlađene krafnice od kuhanog tijesta ubodite nastavkom vrećice za ukrašavanje i uštrcajte malo nadjeva.
Pomiješajte šećer s vodom, zakuhajte i ostavite da se otopi sve dok se smjesa ne karamelizira. Svaku krafnicu uronite u malo karamele i na pladnju složite u obliku piramide.
Preostalu karamelu po potrebi malo zagrijte tako da postane gusta i tekuća. Karamelu kuhačom brzim pokretima povucite preko piramide tako da nastanu tanke šećerne niti.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti