Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i zajedno s kakaom prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatku smjesu.
Stavite smjesu u kalup za torte čije je dno obloženo papirom za pečenje (Ø 20 cm) i poravnajte.
Položaj rešetke: donja polovica
Vrijeme pečenja: 40 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Za nadjev pripremite želatinu prema uputama na omotu. Sok od višanja, škrob, šećer i kardamom miješajući ukuhajte u gustu smjesu. Dodajte višnje i kuhajte sve zajedno oko jednu minutu. Skinite lonac sa štednjaka i umiješajte želatinu. Ostavite smjesu da se ohladi, pritom više puta promiješajte.
Izradite glatku smjesu od paste od vanilije, šećera u prahu, Kremfixa i 3 žlice sira mascarpone. Dodajte preostali sir i tučeno vrhnje i metlicom za snijeg izmiješajte u glatku kremu.
Jednu podlogu za tortu stavite na pladanj i na sredinu stavite polovicu nadjeva od višanja; pritom ostavite slobodan rub od 5 cm. Polovicu kreme za premazivanje ostavite sa strane. Polovicom preostale kreme premažite slobodan rub, pokrijte drugom podlogom i lagano pritisnite.
Preostali nadjev od višanja ponovno stavite na sredinu, preostalom kremom premažite slobodan rub, prekrijte trećom podlogom i lagano pritisnite.
Tortu premažite kremom koju ste stavili sa strane i ostavite da odstoji na hladnom oko sat vremena.
Pomiješajte sastojke i zagrijte dok se čokolada ne otopi, te raspodijelite po želji po torti.
Prije nego što se glazura stvrdne, pospite ju ukrasima i dekorirajte keksima.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti