Dodajte sastojke u zdjelu i umijesite glatko tijesto pomoću miješalice ručnog miksera. Tijesto ravno zamotajte u prozirnu foliju, pa ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta.
• Vrijeme hlađenja: 30 minuta
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na promjer od najmanje 24 cm i obložite kalup za tart. Pokrijte tijesto papirom za pečenje i pritisnite suhim graškom. Pecite na srednjoj polici pećnice otprilike 15 minuta. Uklonite suhi grašak i papir za pečenje i pecite još 13 minuta dok ne porumeni.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 28 Minute
Ostavite tart da se ohladi u kalupu za pečenje na rešetki za hlađenje.
Za preljev, sitno nasjeckajte kuvertiru i stavite u višu posudu. Zagrijte vrhnje, šećer i cimet u loncu na srednje jakoj vatri i prelijte preko kuvertire. Dodajte maslac u komadićima. Propasirajte preljev ručnim mikserom dok ne dobijete glatku, sjajnu kremu, a zatim ga uspite u kalup za tart.
Stavite tart u hladnjak da se hladi cca. 60 minuta.
U zdjeli za miješanje pomiješajte krem sir sa šećerom i pastom od vanilije. Umutite vrhnje sa kremfixom za šlag dok ne dobijete čvrsti šlag i kratko sjedinite s krem sirom. Kremu premažite po ohlađenom preljevu.
Slični recepti
Deserti
Deserti