Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. Posoliti. U čvrst snijeg dodati žumanjke, bademe i brašno te umiješati pjenjačom. Smjestu uliti u pekač veličine pećnice, na masni papir i peći u pećnici zagrijanoj na 180 ℃ oko 15 minuta. Pečeni biskvit okrenuti na masni papir posut šećerom.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Jagode očistiti, oprati i narezati na kockice. Kuhati sa šećerom oko 20 minuta, dodati vanillin šećer i ocijeđenu želatinu (želatinu prethodno preliti hladnom vodom i ostaviti nekoliko minuta) te miješati dok se želatina ne otopi. Ohladiti.
Sve sastojke umutiti mikserom nekoliko minuta.
Hladan biskvit premazati voćnim premazom te kremom (ostaviti 2 žlice za ukrašavanje). Narezati na trake širine 5 cm te rolati. Ohladiti nekoliko sati. Ukrasiti kremom, voćem i listićima mente.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti