Brašno i sol stavite u posudu, lagano zagrijte mlijeko i vodu sa šećerom i kvascem (ne kuhati). Toplu tekućinu ulijte u brašno, dodajte jaja i ulje i umijesite u elastično tijesto. Tijesto prekriveno vlažnom krpom ostavite na toplom da se diže najmanje 90 minuta.
Maslac, šećer i cimet otopite u maloj tavi, pomiješajte i stavite sa strane. Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Dizano tijesto podijelite u 4 jednaka dijela. Svaki komad razvaljajte na krugove jednake veličine (promjera oko 25 cm). Jedan krug premažite nadjevom od cimeta. Na to stavite drugi krug i također ga premažite nadjevom. Nastavite tako dok ne potrošite sve krugove. Gornji krug ne premazuje se nadjevom.
Stavite staklenu čašu u sredinu, glatkim nožem pravilno zarežite u obliku zvijezde tako da dobijete 16 dijelova. Sada uzmite po dva dijela u jednu ruku i dva puta ih izvrnite prema van. Potom spojite završetke. Nastavite na taj način sa svim dijelovima.
Zvijezdu premažite s malo vrhnja ili mlijeka i pecite na temperaturi od 200°C oko 20-25 minuta.
Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute
Dok se zvijezda nalazi u pećnici, izradite glazuru. Homogeno pomiješajte sve sastojke (ako je jedan od sastojaka prehladan i pojave se grudice, smjesu lagano zagrijte i izradite pjenjačom u glatku smjesu).
Slični recepti
Kolači
Kolači