Sušene kruške ostavite da se namaču preko noći u vodi, potom kuhajte oko 30 minuta. Zatim, ocijedite i ostavite 250 ml tekućine za tijesto, a ocijeđene kruške narežite na listiće. Dodajte sušene šljive, smokve i orahe (ili lješnjake) te dobro promiješajte.
Dvije vrste brašna prosijte u zdjelu te dobro pomiješajte s kvascem. Postupno dodajte ostale sastojke i ručnim mikserom (lopaticama) izradite tijesto, miješajući ga najprije na niskoj, a potom na visokoj brzini. Ostavite pokriveno da se diže oko sat vremena.
Pripremljenu voćnu mješavinu umijesite u tijesto.
Tijesto prepolovite, oblikujte dva kruščića i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.
Zimski kruh premažite vodom. Stavite kruh na lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 75 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh