Jabuke i kruške operite i podijelite svaku voćku na 4 komada. Od voća pomoću sita, ekspres lonca ili parnog sokovnika iscijedite sok, zasebno od jabuka i kruški. (Napomena: Uvažite upute
za upotrebu proizvođača uređaja). Izvažite 450 ml soka od jabuka odnosno 400 ml soka od kruški. Staklenke i navojne poklopce (twistoff) iskuhajte, tj. isperite jako vrućom vodom.
Voćne sokove i želirni šećer dobro promiješajte u velikom loncu. Miješajući zakuhajte i uz stalno miješanje kuhajte na jakoj vatri najmanje 3 minute.
Provjera želiranja: 1 - 2 žličice vruće smjese stavite na tanjur i ostavite da se ohladi. Ako se smjesa ne stvrdne, nastavite kuhati još jednu minutu i ponovno provjerite. Ako je voće slatko, možete si pomoći tako da umiješate ½ omota Dr. Oetker limunske kiseline.
S voćne smjese po potrebi uklonite pjenu i odmah je ulijte do ispod ruba staklenki. Zatvorite poklopcima, odmah okrenite i ostavite da stoje na poklopcu oko 5 minuta.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica