U kalup za muffine poslažite papirnate kalupe. Ogulite i naribajte mrkve. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno i Backin u posudi. Dodajte preostale sastojke i mrkvu te mikserom (metlicama) najprije miješajte kratko na najnižoj, a zatim 2 minute na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pomoću dvije žlice podijelite tijesto u kalupe. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Muffine izvadite iz kalupa i ostavite ih da se hlade na rešetki.
Umijesite 100 g šećera u prahu u sirovu masu marcipana. Komad veličine oraha oblikujte u tanki valjak i razrežite na 24 komada po 1 cm te od njih napravite zube za zečeve. Preostali marcipan izmijesite s kakaom i podijelite u 36 jednakih komada. Za uši oblikujte 24 komada u valjke od 4 cm, a za brkove 12 komada u valjke od 7 cm. Preostali šećer u prahu pomiješajte s limunovim sokom da biste dobili gusti preljev kojim ćete premazati muffine. Dugačke valjke od marcipana pritisnite vilicom na rubovima i položite ih na muffine u obliku brkova. Preostale valjke od marcipana s jedne strane oblikujte u šiljast vrh i nožem zarežite po sredini da biste dobili zečje uši. Dodajte zube od marcipana i ukrasne mrkve od marcipana. Oči i nos oblikujte od ukrasa po želji.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti