Napraviti kvas od vode, šećera, malo brašna.
Kad kvas nadođe dodati brašno i sol, zamijesiti tijesto i pustite da odstoji oko 45 minuta. Nakon toga premijesite tijesto i ponovno pustite da odstoji da opet nadođe.
Zatim, podijeliti tijesto na tri dijela. Svaki komad tijesta rukom raširite u manji pravokutnik, a zatim ga srolate poput palačinke. Oblikujte srce tako da 2 francuza spojite.
Prebacite u pleh za pečenje (nauljeni).
Pobrašnite francuz i zarežite ga nožićem odozgo, te pustite da odstoji oko 15 minuta.
U zagrijanu pećnicu na 200 stavite na dno posudu sa kipućim vodom. Kruh našpricati vodom prije pečenja.
Nakon 10 minuta pečenja ponovno pošpricati vodom i nakon dvadesete minute opet pošpricati.
Peče se oko 35 do 40 minuta zavisi od pećnice.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh