Jagode dobro operite i nasjeckajte. Štapnim mikserom izmiksajte 200 g jagoda s 50 g šećera i vodom. Dodajte aromu vanilije. Ulijte pire od jagoda u veliku posudu i ostavite sa strane. Preostale jagode narežite na tanke ploške.
Umutite bjelanjke i ostavite da se ohlade. Žumanjak i preostalih 100 g šećera miksajte mikserom na najjačoj razini dok smjesa ne posvijetli. Pažljivo umiješajte mascarpone, pazeći da se ne stvore grudice. Također pažljivo umiješajte bjelanjke u smjesu.
Namočite polovicu piškota u pire od jagoda i rasporedite ih jednu uz drugu po dnu posude za pečenje. Preko toga ravnomjerno rasporedite polovinu kreme. Postupak ponoviti s drugom polovicom piškota i kremom. Zadnji sloj kreme ukrasite ploškama jagoda. Stavite u hladnjak do posluživanja.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti