Maline i borovnice pomiješati sa šećerom i zagrijavati na jačoj temperaturi. Kad se šećer otopi i voće omekša usitniti sve štapnim mikserom. Gustin pomiješati s vodom tako da nema grudica. Zakuhati voćnu smjesu s gustinom uz stalno miješanje dok ne očvrsne. Na kraju dodati i vanillin šećer i promiješati. Površinu smjese prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kad je smjesa ohlađena prebaciti je u slastičarsku plastičnu vrećicu za ukrašavanje.
Pripremiti četvrtasti kalup (za kruh) dimenzija 26.5 x 9.5 x 7 cm i obložiti ga prozirnom folijom, tako da folija sa svih strana prelazi ivice kalupa po nekoliko centimetara.
U mješavinu hladnog mlijeka i slatkog vrhnja dodati sadržaj vrećica Galetta pudinga i Finesse arome bourbon vanilije te miksati prvo najmanjom brzinom, a zatim povećati brzinu miksera i miksati još oko 3-5 minuta i smjesa je spremna.
Na dno kalupa prvo poredati 9 komada lisnatog keksa jedan do drugog sa glazurom okrenutom na dolje. Preko rasporediti 3-4 žlice smjese od vanilije i poravnati. Vrećici u kojoj je voćna smjesa odrezati vrh i nanijeti preko smjese od vanilije. Pažljivo ponoviti postupak premazivanja sa smjesom od vanilije i voćnom smjesom (smjesa od vanilije u 3 sloja, a voćna u 2 sloja). Završiti kolač sa još jednim slojem keksa okrenutim glazurom prema smjesi. Kolač ostaviti na hlađenje nekoliko sati (najbolje preko noći).
Kad je kolač ohlađen pažljivo ga okrenuti na dasku ili tanjur za posluživanje i ukloniti kalup i foliju. Kolač ukrasiti voćem i listićima mente. Rezati šnite na širinu keksa kako bi imali uredne rezove.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači