U lončiću natopiti mljevenu želatinu sa 6 žlica vode i ostaviti oko 5 minuta da nabubri. Puding i šećer pomiješati sa 1 dl hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijavati u odgovarajućem loncu. U vrućem mlijeku zakuhati puding uz stalno miješanje.
Želatinu otopiti na najmanjoj temperaturi i odmah umiješati u vrući puding. Odmah dodati i hladan grčki jogurt s marelicama (mogu se koristiti i drugi okusi grčkog jogurta).
Kremu prekriti folijom i staviti na hlađenje. Izmiksati 100 ml slatkog vrhnja u čvrst šlag, a zatim ga dodati u ohlađenu kremu uz ručno miješanje silikonskom špatulom, a potom dodati i sjeckane breskve. Jogurt kremu prebaciti u posudu oblika ,,polulopte” d=20 cm, obloženu prozirnom folijom, tako da folija prelazi nekoliko cm ivicu posude. Kremu prekriti folijom te staviti u hladnjak na 12 h (najbolje preko noći).
Sve sastojke pomiješati i umijesiti ručno u kompaktnu smjesu (količina mlijeka zavisi od vrste keksa koji koristite). Pripremiti kalup za tart d=22 cm i obložite ga prozirnom folijom. Smjesu utisnuti u kalup i ostaviti na hlađenje.
Čokoladu izlomiti u odgovarajućem lončiću, preliti slatkim vrhnjem i zagrijavati na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi. Maknuti sa štednjaka i po želji dodati i malo boje za kolače (boja u prahu). Kremu prekriti folijom i staviti u hladnjak dok se potpuno ne stegne.
Kad se krema stegnula potrebno ju je još izmiksati najvećom brzinom miksera oko 5 minuta dok se ne dobije glatka, čvrsta krema. Gotovu kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom za ukrašavanje 1M kojim ćete formirati oblike ružica.
Ohlađenu kremu izvaditi iz hladnjaka i osloboditi gornje folije, a donju foliju dobro zategnuti prema van. Na posudu s kremom pažljivo staviti podlogu od keksa, a na nju i tanjur za posluživanje i sve zajedno preokrenuti tako da je posuda s kremom sada sa gornje strane. Uklonite foliju s kreme. Ukrasiti tortu čokoladnom kremom i dodatno ukrasiti listićima mente, mix perlama i komadićima breskve u obliku srca. Tortu čuvati u hladnjaku.
Slični recepti
Deserti
Deserti