Za šećerne štapiće od bijelog i crvenog fondanta izradite trake promjera oko cm. Stavite ih jedne do druge i isprepletite po jednu crvenu i bijelu traku. Narežite na komade dužine oko 6 cm i oblikujte štapiće. Ostavite više sati da se suši (slika 1).
Med sa šećerom, vanilin šećerom i maslacem ili margarinom zagrijavajte stalno miješajući u loncu, sve dok se masnoća i šećer u cijelosti ne otope. Smjesu stavite u posudu i ostavite da se ohladi. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Obje vrste brašna pomiješajte sa sodom te zajedno sa začinima, jajem i mlijekom dodajte smjesi šećera i masnoće te mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto. Tijesto u porcijama razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 1/2 cm i izrezujte čovječuljke od medenjaka. Od alu folije izradite nekoliko tankih valjaka i stavite ih nekolicini čovječuljaka u ruku (slika 2). Ruku preklopite preko toga i pritisnite. Stavite na lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohladi.
Valjke od alu folije vrlo oprezno izvucite iz ruku čovječuljaka i u ruku stavite šećerni štapić. Ukrasite čokoladnim srcima, ukrasima za kolače i šećernim pismom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači