Podmažite dno kalupa za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i sve izradite mikserom (nastavkom za tijesto) prvo kratko na najslabijoj, zatim na najjačoj razini, pa dobiveno tijesto oblikujte u kuglu. Razvaljajte 2/3 tijesta na dno kalupa i stavite rub kalupa oko njega. Podlogu tijesta nekoliko puta izbodite vilicom. Stavite kalup u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Preostalo tijesto oblikujte u dugačak valjak. Roladu položiti na podlogu od tijesta kao obrub i pritisnuti uz kalup da se napravi obrub visine oko 3 cm.
Otopite margarin. Vegansko vrhnje ili svježi sir pomiješajte s preostalim sastojcima. Smjesu ravnomjerno rasporedite po prethodno pečenoj podlozi. Stavite kalup u pećnicu i pecite.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Nakon pečenja ostavite kolač od sira u isključenoj pećnici još 15 minuta s malo odškrinutim vratima pećnice. Zatim kolač od sira stavite na rešetku za torte i ostavite da se ohladi u kalupu.
Izvadite kolač iz kalupa. Istucite vrhnje u čvrsti šlag i nanesite točkice različitih veličina na tortu od sira pomoću vrećice za ukrašavanje. Bobičasto voće operite i ukrasno složite na šlag i poslužite.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači