Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari.
Papir za pečenje stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Ulje i mineralnu vodu umiješajte mikserom. Miješajući dodati otopljenu čokoladu. Rasporedite tijesto u lim za pečenje. Stavite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Izmrvite kolač u zdjelu za miješanje. Dodajte sok od naranče i miješati mikserom dok ne nastane homogena smjesa. Smjesu za cake popse oblikujte u valjak od oko 18 cm. Oštrim nožem izrežite oko 12 kriški jednake debljine.
Čokoladu otopite na vodenoj pari. Drvene štapiće prvo umočite u otopljenu čokoladu, zatim ih zabodite u kuglice i stavite u hladnjak na 30-ak minuta. Otopljenu čokoladu držite na toplom. Cake popse premažite čokoladom pomoću kista. Zatim pospite pistacijama i na to poslažite leptiriće. Ostavite cake popse da se stegnu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači