Zagrijte pećnicu. Pjenjačom umiješajte sojino mlijeko i jabučni ocat i ostavite da stoji 10 minuta. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, sodu bikarbonu i sol, pa prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, pa zgusnuto sojino mlijeko i ulje, te kratko miksajte
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Rasporedite smjesu u 2 kalupa obložena papirom za pečenje i pecite. Izvadite, preokrenite i ostavite biskvit da se hladi na stalku za hlađenje prekriven papirom za pečenje oko 20 minuta, okrenite i ostavite da se ohladi do kraja.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 50 Minute
Miksajte veganski maslac, šećer u prahu i pastu od vanilije dok ne dobijete laganu i kremastu smjesu, pa stavite sa strane.
Promiješajte 5 žlica soka od trešnje sa Gustinom i vanilin šećerom. Zakuhajte preostali sok u lončiću. Sklonite lončić s vatre, umiješajte smjesu škrobnog brašna i kuhajte oko 1/2 minuta čitavo vrijeme miješajući, pa dodajte trešnje.
Izvadite biskvite iz kalupa i uzdužno ih prerežite na pola. Jedan biskvit stavite na ukrasni pladanj i premažite polovinom kompota od trešanja. Poklopite drugim biskvitom i premažite s 3 žlice kreme od maslaca. Stavite treći biskvit i premažite preostalim kompotom. Prekrijte četvrtim biskvitom i lagano pritisnite. Stavite kolač u hladnjak na najmanje 2 sata.
Premažite čitav kolač preostalom kremom od maslaca i ponovno stavite u hladnjak na oko 30 minuta.
Kako bi vaš kolač izgledao kao terrazzo, obojite šest komada fondanta jednake veličine u plavu, žutu, zelenu, crvenu, crnu i narančastu boju. Razvaljajte bijeli fondant na radnoj površini posutoj šećerom u prahu (otprilike ø 35 cm, debljine 1 cm). Natrgajte obojani fondant rukama ili ga narežite na sitne komade škarama. Po potrebi poprskajte fondant s malo vode, jer bi se površina u međuvremenu mogla malo isušiti, pa rasporedite komadiće obojanog fondanta po glazuri od bijelog fondanta. Prekrijte papirom za pečenje i pažljivo lagano razvaljajte valjkom, kako bi se šareni komadići sjedinili s bijelom glazurom.
Prekrijte tortu glazurom od fondanta, zagladite, poravnajte donje rubove s pladnjem, odrežite višak nožem i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti