Pećnicu zagrijte na 180 ºC.
Na dno oba kalupa za tortu stavite papir za pečenje a rubove namastite.
U posudu ulijte sojino mlijeko i limunov sok, nakon toga miješajte dok se smjesa ne zgusne.
U većoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer.
Dodajte biljno ulje, aromu vanilije te gustu smjesu sojinog mlijeka i limunova soka.
Sve zajedno dobro promiješajte.
Smjesu za biskvit podijelite u dva kalupa za torte i poravnajte ju tako da ju protresete.
Biskvit pecite 80-85 minuta, do zlatno-smeđe boje.
Biskvit je pečen kada čačkalica nakon vađenja iz biskvita ostane suha.
Poslije pečenja biskviti se trebaju hladiti u kalupima 10 minuta, a nakon toga ih stavite na rešetku da se ohlade do kraja.
Na svakom biskvitu odrežite ispupčenje na vrhu tako da dobijete ravnu površinu, nakon toga ga razrežite na tri jednako debela sloja.
Margarin miješajte električnim mikserom dok ne postane gladak i sjajan.
U četiri intervala umiješajte ukupno 150 g kreme od limuna i 4 žlice limunova soka, a u međuvremenu se pobrinite da je smjesa dobro izmiješana.
Kremu miješajte na najvećoj brzini da postane glatka i malo tučena.
Stavite ju u prvu vrećicu za ukrašavanje.
U drugu vrećicu za ukrašavanje utisnite mješavinu 200 g kreme od limuna i dvije žlice limunova soka.
Na podlogu za torte postavite prvi biskvit, a oko njega zategnite prvi podesivi obruč za torte.
Po unutarnjoj strani obruča postavite acetatnu foliju.
Na biskvit nacrtajte tri prstena od kreme margarina, a prazne prstene koji su između napunite nanošenjem kreme od limuna.
Na to postavite drugi biskvit koji ukrasite jednakim uzorkom.
Postupak ponavljajte dok tortu ne završite zadnjim, šestim biskvitom – na njega ne nanosite kremu.
Tortu ostavite u hladnjaku barem 2 sata.
U posudu istresite margarin, šećer u prahu i limunov sok.
Sve zajedno miješajte električnim mikserom 10 minuta.
Po dvije žlice dobivene smjese podijelite na tri posudice.
U prvu posudicu umiješajte nekoliko kapi žute boje, u drugu malo više, a u zadnju najviše.
Tako ćete dobiti tri kreme žute boje različitog intenziteta.
Neobojenu kremu razmažite po vrhu torte i oko gornjeg ruba torte.
Sve tri obojene kreme nanesite oko torte – sloj najjačeg intenziteta žute boje neka bude dolje, a najmanjeg gore.
Kremu na torti zagladite lopaticom za torte dok vrtite tortu.
Oko donjeg dijela torte posložite zečiće izrezane iz žutog i bijelog fondanta. Oči im nacrtajte sa čokoladnim pismom.
Slični recepti
Kolači
Kolači