Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i pudingom u prahu i stavite u posudu. Dodajte šećer, jaja i kiselo vrhnje i mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Kuhačom umiješajte ribanu čokoladu. Stavite smjesu u namašćen kalup u obliku srca (ø 25 cm) i poravnajte.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 30 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu i izvadite ga.
Vodu sa šećerom miješajući zakuhajte i kuhajte sve dok se šećer ne otopi. Maknite sa štednjaka, dodajte čokoladu i miješajte tako dugo dok glazura ne postane sjajna. Premažite kolač glazurom.
Marcipan i crvenu jestivu boju mijesite sve do željene nijanse, razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu i izrežite srca po želji.
Nekoliko srca premažite s malo vode i s jedne strane utisnite u šećer. Tortu ukrasite srcima od marcipana.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti