Prvo pripremite curd i pustite da se ohladi. Od ove količine ćete dobiti više curda pa ga spremite u staklenku s poklopcem u hladnjak. Tako može stajati i do 10 dana.
U lonac sa debelim dnom stavite sve sastojke osim maslaca - jaja, žumanjke, koricu te sok od tri limuna. Promiješajte, a onda stavite na umjerenu vatri i kuhajte uz konstantno miješanje sve dok ne dobijete smjesu nalik pudingu. Ne smijete prestati miješati. Kad se zgusnulo, skinite s vatre i dodajte maslac. Promiješajte da se sjedini pa sve prebacite u staklenku i pustite da se hladi.
Za biskvite, odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjcima dodajte šećer, sol, otopljeni maslac te vanilija ekstrat i oštro brašno. Promiješajte.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa onda te dvije smjese postepeno umiješajte špatulom.
Smjesu podijelite na dva jednaka namašćena kalupa i pecite na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.
Pustite da se ohladi.
Za kremu , izradite šlag, krem sir i vanilja pastu u čvrstu kremu.
Biskvite prerežite napola.
Slažite tortu tako da ide biskvit, krema, na sredinu curd pa opet biskvit. Završite samo sa biskvitom i kremom, a ostavite si nešto kreme za premazivanje torte okolo.
Dekorirajte ukrasnim pastelnim perlama i ohladite jedan sat prije posluživanja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači