Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pripremite još jedan list papira za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjenično s mlijekom u dva navrata umiješajte na srednjoj brzini.
Od polovice tijesta pomoću dvije žlice stavite na lim za pečenje 6 međusobno odvojenih hrpica. Vlažnim nožem dodatno ih oblikujte. Stavite prvi lim u pećnicu. Nakon približno 10 minuta pečenja premažite površinu keksa mlijekom.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 17 Minute
Od preostalog tijesta također stavite 6 hrpica tijesta na pripremljeni papir za pečenje.
Povucite kekse zajedno s papirom za pečenje na kuhinjsku rešetku i ostavite ih da se ohlade. Pripremljene hrpice tijesta s papirom za pečenje povucite na lim za pečenje i pecite kao što je navedeno.
Prosijte šećer u prahu, s limunovim sokom ili vodom izradite gusti preljev. Jestivom bojom obojite ga u žuto. Kekse premažite s donje strane preljevom, stavite po dva šećerna oka i nalijepite dekorativne cvjetiće. Ostavite da se stvrdne.
Šećerno pismo promijesite u tubi i na kekse nacrtajte kljun i stopala.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači