Za početak žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a u žumanjke dodajte zaslađivač i sve skupa umiješajte mikserom. Mikserom mutite dok smjesa ne postane svjetlija i udvostruči se volumenom. Zatim u smjesu dodajte 1 vrećicu Finesse arome bourbon vanilije i 5 žlica maslinovog ulja. Umiješajte mikserom.
Za kraj preostaje vam samo da u dobivenu smjesu prvo umiješate preostale suhe sastojke, a zatim i snijeg od bjelanjaka. Smjesu prebacite na lim za pečenje i pecite 15 min na 160˚ C. Nakon što je biskvit pečen i ohladio se, uz pomoć Dr. Oetker kalupa u obliku zeca izrežite 4 komada biskvita koje ćete slagati u tako zvanu „golu“ tortu.
U lončić stavite sve sastojke te kuhajte na laganoj vatri. Ukoliko koristite svježe, a ne smrznute maline, dodajte još dvije žlice vode. Kroz par minuta kuhanja, maline će u potpunosti omekšati, a smjesa će se zgusnuti. Coulis je potrebno ohladiti prije korištenja.
S obzirom da kremu ne kuhamo, za bolju teksturu preporuka je da zaslađivač prije korištenja usitnite u prah. To vam je najlakše pomoću mlinca za kavu ili dobrog blendera. Mascarpone sir zajedno sa zaslađivačem i vanilijom umiješajte mikserom. Zatim dodajte namaz od pistacija i sve skupa umiješajte. U međuvremenu razradite vrhnje za šlag u čvrsti snijeg i umiješajte ga u smjesu sira i namaza od pistacije. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i spremna je za korištenje.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti