Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite snijeg i tijekom miksanja dodajte prstohvat soli.
U žumanjke dodajte šećer i miksajte ih barem 10 minuta da se volumen barem udvostruči, a smjesa postane svjetlo-žuta.
Brašno i prašak za pecivo izmiješajte i prosijte. Ulje i vodu izmjerite u mjernoj posudi.
U smjesu od žumanjaka, u tri dijela, dodajte suhe i tekuće sastojke, sve dok sve nije umiješano.
Na kraju lopaticom u tri dijela umiješajte i snijeg.
Neposredno nakon pripreme ulijte u pripremljen, namašćeni pekač za tortu kojega ste obložili papirom za pečenje. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 35 - 40 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Ohlađeni biskvit izrežite u ovlani oblik. Na sredini izrežite krug i odrežite gornji pokrov.
Tortu položite na tanjur za serviranje. U nju stavite bombone i pokrijte ju pokrovom.
Slatko vrhnje miksajte dok se ne stisne i umiješajte želatinu. Nakon toga dodajte pastu od vanilije i šećer u prahu.
Slatkim vrhnjem premažite biskvit i ukrasite ga željenom dekoracijom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti