Za tijesto prospite brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte sol, šećer, vanilin šećer, aromu, začine, jaja, bijelo vino, mlijeko i maslac te mikserom (lopaticama) umijesite tijesto. Kratko umijesite grožđice. Ostavite pokriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto izlupajte (spljoštite i preklopite slijeva i zdesna prema sredini) i podijelite na četiri komada. Od komada tijesta oblikujte kugle te ih složite jednu do druge u kalup za torte s namašćenim dnom (Ø 26 cm). Ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže oko 20 minuta, a potom premažite jajetom.
Kalup stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Ohlađenu uskrsnu pincu pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači