List papira za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Otopite maslac. Tucite jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 minutu dok ne postanu pjenasta. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, soli i Finesse. Nastavite miješati i usipavajte smjesu sa šećerom tijekom 1 minute. Nastavite tući još 2 minute. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Tijesto poravnajte u kalupu. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: 30 Minute
Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, skinite dno obruča za torte i ostavite biskvit da se ohladi.
Ocijedite breskve na situ i pritom prikupite tekućinu.
Papir za pečenje oprezno povucite i biskvit jednom vodoravno prerežite. Donji biskvit stavite na pladanj za torte i premažite voćnim namazom od malina. Oko torte stavite prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Proberite maline. Od 100 g malina izradite pire. Od jedne polovice breskve odrežite 6-8 ploški i stavite ih sa strane. Preostale polovice breskvi narežite na kockice. Tučeno vrhnje istucite s 2 omota Želatine fix. Pomiješajte sir s 1 omotom Želatine fix. Umiješajte šećer, vanilin šećer i sok od limuna. Umiješajte tučeno vrhnje u kremu od sira. Podijelite kremu na dvije porcije.
U polovicu kreme od tučenog vrhnja umiješajte pire od malina i maline. Premažite biskvit kremom od malina. Na to stavite drugi biskvit i lagano pritisnite. U preostalu kremu od tučenog vrhnja umiješajte 50 ml tekućine od breskvi i kockice breskvi. Premažite po podlozi i stavite tortu najmanje 3 sata u hladnjak.
Čvrsto istucite tučeno vrhnje i Kremfix. Dvije pune žlice tučenog vrhnja stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom po želji. Rub torte tanko premažite s malo tučenog vrhnja. Potom kompletnu tortu premažite preostalim tučenim vrhnjem.
Ukrasite tortu plastićima od tučenog vrhnja, ploškama breskvi i malinama. Voćni namaz od malina stavite u malu vrećicu za zamrzavanje i zatvorite vrećicu. Odrežite vrlo mali vrh i nanesite voćni namaz na tortu u obliku točkica i u maline. Tortu ukrasite pistacijama i do posluživanja držite na hladnom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti