Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Namastite podlogu kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Jaja s vrućom vodom u zdjeli mikserom (metlicama) istucite oko 1 minutu na najvećoj brzini u pjenastu smjesu. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i miješajući usipavajte tijekom 1 minute. Nastavite tući smjesu još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Umiješajte maslac i 50 g kokosovih mrvica. Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pospite preostalim kokosovim mrvicama. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Odvojite prsten kalupa za torte, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, odvojite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.
Oprezno povucite papir za pečenje. Prerežite biskvit vodoravno dva puta. Donji biskvit stavite na pladanj za ukrašavanje torte i natopite s oko 1/3 likera. Stavite prsten za torte.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i kakaom. Na kraju umiješajte šećer i vanilin šećer. Otprilike polovicu kreme namažite na donji biskvit. Stavite na to drugi biskvit, malo pritisnite i natopite još jednom trećinom likera. Od kreme odvojite dvije žlice, a preostalom kremom namažite biskvit. Reznu površinu gornjeg biskvita natopite i stavite na kremu. Tanko premažite ostatkom kreme i ostavite najmanje 3 sata, najbolje tijekom noći, u hladnjaku.
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tučeno vrhnje, želatinu fix i kakao istucite u čvrstu smjesu. Na kraju kratko umiješajte šećer i vanilin šećer. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom koji ima otvor u obliku kruga (Ø oko 10 mm) i na rubu torte, počevši s gornje strane prema dolje, izradite red kuglica. Malo ih poravnajte manjom lopaticom. Nanesite sljedeći red kuglica i opet djelomično poravnajte. Nastavite sve dok ne ukrasite cijelu tortu. Preostalo tučeno vrhnje nanesite u krugovima, u obliku kuglica, po površini torte.
Nožem naribajte tamnu čokoladu izravno na tortu i pospite kokosovim mrvicama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti