U posudu stavite 250 g zamrznutih jagoda i dodajte 1-2 žlice šećera u prahu.
Posudu pristavite na vatru i kuhajte dok jagode sasvim ne omekšaju.
Štapnim mikserom jagode pasirajte dok ne dobijete tekuću osnovu.
U hladnu vodu potopite 2 listića želatine i pričekajte da nabubre.
Želatinu ocijedite i dodajte u osnovu od jagoda.
Promiješajte da se želatina rastopi do kraja.
Posudu maknite s vatre i ostavite da se osnova malo ohladi.
U veću posudu izlijte 400 g jogurta od vanilije.
U njega umiješajte 2 žlice šećera u prahu.
U hladnu vodu stavite 6 listića želatine i pričekajte da nabubre.
Želatinu ocijedite i električnim mikserom ju umiješajte u kremu.
200 ml slatkog vrhnja za tučenje istucite u tučeno vrhnje i lopaticom ju umiješajte u kremu.
U kalup za kruh dužine 25 cm stavite prozirnu foliju za namirnice koja sa svih strana mora biti duža nekoliko centimetara.
U kalup izlijte kremu od jogurta. Po kremi prelijte osnovu od jagoda i nakon toga ju štapićem površno umiješajte u kremu kako biste dobili lijep uzorak. Po vrhu rasporedite 6 savoiardi keksa, u dva retka po tri keksa. S obje strane prema unutra savijte višak folije da pokrije kekse. Kekse pogurajte malo prema unutra.
Tortu spremite u hladnjak na barem 6 sati, još bolje preko noći.
S vrha torte odlijepite foliju i povucite ju sa strane.
Na tortu postavite lijepu podlogu za serviranje i nakon toga sve skupa okrenite i centrirajte.
uklonite kalup i odlijepite foliju.
U 125 ml hladnog mlijeka dodajte jednu vrećicu kreme za torte.
Miješajte ju električnim mikserom 5 minuta dok ne nastane čvrsta krema.
Kremu stavite u vrećicu za nanošenje ukrasa s nastavkom po želji i nakon toga ju istisnite po vrhu torte.
Po torti rasporedite cvjetove od marcipana i svježe jagode.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti