U posudi pjenjačom pomiješajte 100 ml mlijeka i vrećicu pudinga. Preostalih 300 ml mlijeka zakuhajte. Smanjite vatru i smjesu za puding ulijte u mlijeko. Miješajte pjenjačom dok se puding ne zgusne. Puding prekrijte prozirnom folijom. Ostavite puding da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U velikoj zdjeli istucite 200 ml slatkog vrhnja. Ohlađeni puding izmiksajte električnom miješalicom. Dodajte 250 g mascarpone sira, 4 žlice šećera u prahu, vrećicu fix želatine i žličicu arome vanilije. Sve dobro promiješajte. Vrhnje za šlag kuhačom umiješajte u kremu.
Skuhajte šalicu espressa i pomiješajte je sa 150 ml mlijeka, žlicom amaretta i žlicom šećera u prahu. U kalup za kruh dužine 25 cm stavite prozirnu foliju za hranu i ulijte polovicu kreme. Zagladite i poravnajte kremu.
Piškote jedan po jedan utopite u kavu (ali ne predugo, da se ne raspadnu) i slažite na kremu - ima ih ukupno 6 po sloju. Lagano ih utisnite u kremu. Ponovite postupak s drugom polovicom kreme i još šest namočenih piškota. Presavijte prozirnu foliju s kalupa prema unutra kako biste prekrili pregib. Kalup stavite u hladnjak na najmanje 3 sata, a još je bolje ako ga ostavite preko noći.
Odlijepite foliju sa pregiba, pa kalup prekrijte daskom za rezanje. Sve okrenite naopako, zatim izvadite iz kalupa i odlijepite foliju. Gornju i bočnu stranu pospite kakaom. Po vrhu pospite naribanu čokoladu i po željite posložite zvjezdice od cimeta.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti