Glatko brašno prosijte na radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama izmijesite tijesto. Omotajte folijom za čuvanje svježine i stavite oko 40 minuta na hladno.
Od tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak i podijelite ga na 18 jednakih komada. Tijesto duguljasto izvaljajte, oblikujte prste i stavite na dva lagano namašćena lima za pečenje. Drškom noža oblikujte nabore na koži i nadjenite bademima. Stavite kekse oko 20 minuta na hladno.
Bjelanjak lagano istucite i premažite kekse.
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Bademe na ohlađenim keksima prije posluživanja premažite jestivom bojom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti