Prethodno zagrijite pećnicu. Maslac i obje vrste šećera dobro izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati dok se šećer ne otopi.
Umiješajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i ulje. Dodajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol) i kratko promiješajte dok se sve ne poveže. Na kraju dodajte mlijeko i borovnice te lagano umiješajte špatulom.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 160 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 140 °C
Smjesu ulijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 °C oko 50 minuta.
Ostavite kolač da se potpuno ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Za preljev pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu i prelijte preko ohlađenog kolača. Dekorirajte po želji.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti