Položite 24 kalupa za muffine (koji dolaze u pakiranju) na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi pomiješajte mješavinu za muffine i cimet šećer. Dodajte ulje, mlijeko i jaje. Sve izmiješajte mikserom (metlicama) prvo na najnižoj, a zatim otprilike 2 minute na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Od komadića čokolade (koji dolaze u pakiranju) odvojite otprilike 1 žlicu za ukrašavanje. Ostale kratko umiješajte u tijesto. Koristeći 2 žličice raspodijelite tijesto u kalupe i ispecite ih.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Muffine ostavite da se na rešetki ohlade u kalupima.
Bijeli fondant podijelite u 24 dijela veličine lješnjaka. Svaki komad oblikujte u glatku lopticu te ju između razrezane vrećice za zamrzavanje pritisnite dok ne dobijete krug promjera otprilike 4 cm. Prekrijte muffine krugovima od fondanta. 12 muffina ukrasite čokoladnim komadićima tako da čine gumbiće.
Za izradu kapa, komadić crvenog fondanta prvo oblikujte u lopticu, a zatim spljoštite. Dobiveni krug prepolovite i na svaki muffin stavite polovicu kruga i pritisnite. Za kapice sa coflekom, izradite malene kuglice i pritisnite ih na vrh kape. Za rub kape, napravite trakicu od 5 cm i načinite ureze vilicom, stavite na rub kape i pritisnite. Oči napravite utiskivanjem čokoladnih komadića, a usta utiskivanjem žličice.
Za grijače za uši, napravite dvije male kuglice i pritisnite ih pokraj očiju. Za izradu rukavica, oblikujte komadić crvenog fondanta u bat. Tanki završetak koristite kao palac, pritisnite i nanesite na muffine (slika 1.). Za izradu šala, razvaljajte trakicu na otprilike 8 cm dužine i 1 cm širine i nožem izrežite na krajevima.
Za izradu šilterica, krug razrežite tako da je jedan dio zamjetno manji od drugog. Veći dio koristite kao kapu, a manji savijte i pritisnite na rub kape (slika 2.). Po želji ukrasite šećernim pismom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači