Za nadjev krupno usitnite bijelu čokoladu. Zakuhajte slatko vrhnje u manjem loncu. Maknite vrhnje sa štednjaka i uz stalno miješanje otopite u tome bijelu čokoladu. Umiješajte maslac. Smjesu stavite u posudu i ostavite da se ohladi u hladnjaku (oko 60 minuta). Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno pola centimetra.
Sa svakom veličinom kalupa za kekse izradite oko 35 dukata. Stavite dukate na lim za pečenje i pecite; pritom je najbolje da se srednje veliki i mali dukati peku zajedno na limu za pečenje.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute
Dukate s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Od jestivih boja stavite malo zelene boje i kapljicu plave boje u smjesu te kratko promiješajte mikserom (metlicama). Dodajte i umiješajte rakiju od marelica. Nadjev u nekoliko navrata stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde ili kruga. Nanesite kremu najprije na velike dukate i odmah pospite s malo dekoracija. Na dukate srednje veličine nanesite malo kreme, odmah pospite s malo dekoracija i stavite na velike dukate. Na kraju nanesite kremu na male dukate, pospite ih dekoracijom i stavite na srednje dukate.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači