Četvrtasti kalup obložite folijom za čuvanje svježine. Jagode operite, očistite i izradite pire.
Hladno mlijeko stavite u posudu. Dodajte Dr. Oetker Ledeni desert u prahu i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najnižoj brzini. Potom miješajte 3 minute na najvećoj brzini. Četvrtinu kreme izlijte u kalup, po tome raspodijelite četvrtinu pirea od jagoda i vilicom lagano prođite kroz kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Preostalu kremu i pire od jagoda slažite u slojeve na jednak način i ponovno prođite vilicom radi mramornog uzorka. U kremu na jednaku udaljenost utaknite oko 15 slamčica (slika 1) i stavite najmanje 4 sata u škrinju na temperaturu od -18°C.
Bijelu kuvertiru i tamnu čokoladu grubo nasjeckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Sladoled izvadite iz kalupa, uklonite foliju i narežite na približno 15 jednako velikih komada. Sladoled do polovice uronite u bijelu i tamnu čokoladu, malo okrenite i potom po želji pospite šarenim mrvicama, roza kristalićima, srebrnim perlama i mix zvjezdicama. Ukrasne cvjetiće premažite s malo čokolade i nalijepite na sladoled. Još jednom kratko zamrznite.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti