Kekse sameljite i pomiješajte sa 50 g otopljenog maslaca. Na taj način dobijete hrskavo dno. Ako želite mekšu podlogu od keksa dodajte još 50 ml slatkog vrhnja.
Smjesu od keksa izlijte u kalup za torte, utisnite u dno i poravnajte.
Ulijte obje vrećice čokoladnog ledenog deserta u zdjelu.
Dodajte 200 ml slatkog vrhnja i 200 ml mlijeka.
Miješajte električnom miješalicom 3 minute dok krema ne postane rahla i čvrsta.
Dobivenu kremu nanesite na podlogu od keksa i poravnajte.
Kolač staviti u zamrzivač da se krema stegne.
Ulijte obje vrećice ledenog deserta od vanilije u zdjelu.
Dodajte 200 ml slatkog vrhnja i 200 ml mlijeka.
Miješajte električnom miješalicom 3 minute dok krema ne postane rahla i čvrsta.
Umiješajte 3 žlice naribane tamne čokolade.
Dobivenu kremu nanesite na čokoladni sloj i poravnajte.
Kolač stavite u zamrzivač na 4 sata.
Na vodenoj kupki otopite 100 g tamne čokolade u 100 ml slatkog vrhnja.
Pomiješajte ih da dobijete glatki ganache.
Uz pomoć slastičarske vrećice pospite ganache oko ruba torte da dobijete "dripping" efekt.
Na vrh torte stavite bilo koje čokoladice i pospite naribanom čokoladom.
Vratite tortu u zamrzivač do posluživanja.
Prije rezanja kolač ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti