U zdjeli promiješajte brašno, maslac, šećer i sol i oblikujte kuglu.
Kuglu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 20 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na oko 0,3 cm debljine.
Od tijesta kalupom za kekse u obliku zečića izrežite keksiće i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje.
Preostalo tijesto sjedinite u kuglu koju ponovno razvaljajte i oblikujte kalupom u obliku zečića. Pecite keksiće 7-10 minuta na
180 °C.
U šalici pomiješajte 100 ml mlijeka, 2 žlice šećera u prahu i jednu vrećicu pudinga od vanilije.
Zakuhajte 400 ml mlijeka, a zatim u njega pjenjačom umutite pripremljenu smjesu za puding.
Dodajte žličicu plave jestive boje.
Miješajte dok se puding ne zgusne, a zatim ga ulijte u čaše.
Stavite čaše u hladnjak.
Ponovite postupak za žuti, zeleni i ružičasti sloj, samo što svaki put koristite odgovarajuću jestivu boju, a za ružičasti sloj umjesto pudinga od vanilije upotrijebite puding od maline bez dodavanja jestive boje.
Za vrijeme pojedinačnog kuhanja pudinga čaše trebaju biti u hladnjaku, a nakon zadnjeg sloja ih držite na hladnom mjestu sve dok se puding u potpunosti ne stvrdne.
Istucite 500 ml slatkog vrhnja i nanesite na vrh čaša.
U šlag zataknite ukrase po želji, ali ne zaboravite na hrskave zečiće!
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti