Kuvertiru za tijesto usitnite i rastopite u vodenoj kupelji. Neka se malo ohladi. Namastite i pobrašnite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Istucite vrlo čvrsti snijeg. Mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac ili margarin u posudi. Potom postupno dodajte šećer i vanilin šećer i miješajte dok ne dobijete povezanu masu. Na najvećoj brzini umiješajte jaje po jaje. Umiješajte rastopljenu kuvertiru i krušne mrvice na srednjoj brzini. Pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto ravnomjerno rasporedite po udubinama i poravnajte. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Ostavite kolače otprilike 10 min. da se malo ohlade u kalupu na rešetki za kolače, odvojite ih iz udubina, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Muffine jednom vodoravno prerežite.
Glatko izmiješajte džem od marelica, premažite razrezanu površinu gornjih dijelova muffina, spojite tortice i položite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače.
Usitnite kuvertiru. U loncu kuhajte šećer s vodom sve dok se šećer ne otopi. Maknite lonac sa štednjaka i ostavite da se ohladi oko 5 min. Uz neprestano miješanje postupno dodavajte kuvertiru, dok se ista ne rastopi i preljev ne počne glatko teći sa žlice i dobivati sjaj.
Tortice pomoću žlice presvucite preljevom. Neka se preljev stvrdne.
Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i kakaom istucite čvrsti šlag, napunite u štrcaljku sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i dekorativno naštrcajte na svaku torticu. Tortice do posluživanja čuvajte na hladnom. Neposredno prije posluživanja ukrasite srcima za dekoraciju. Po želji pospite kakaom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači