U mješavinu pudinga i šećera dodajte 1 dl hladnog mlijeka i sjedinite u smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zagrijavajte u odgovarajućem lončiću dok ne zavrije. U vrelom mlijeku skuhajte puding uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite na hlađenje. Dok se puding hladi pripremite biskvit.
Pećnicu zagrijati na 150°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Prvo miksajte bjelanjke, kad se zabijele postepeno dodajte šećer uz stalno miksanje. Kad ste umutili snijeg počnite dodavati i jedan po jedan žumanjak uz miksanje. Nakon toga dodati ulje i lagano izmiksajte.
U smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mljevene orahe i sve promiješajte silikonskom špatulom dok se smjesa ne sjedini. Pripremitie lim za pečenje dimenzija 42x32 cm i obložite ga papirom za pečenje.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po papiru za pećenje i pecite 20 minuta na 150°C, a zatim povećajte temperaturu na 180°C i pecite još oko 7-8 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj pećnici). Vodite računa da se biskvit ne prepeče. Pečen biskvit izvadite iz pećnice i nakon 5 minuta pažljivo odvojite od papira za pečenje te ga zajedno sa tim papirom zarolajte tako ta dužina rolade bude kraća stranica biskvita i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu kremu prvo izmiksajte kratko, a zatim dodajte i maslac sobne temperature i sve sjedinite mikserom u glatku kremu.
Odrolajte ohlađeni biskvit i premažite kremom od karamele. Uz kraću stranicu biskvita poredajte oguljene banane i pažljivo zarolajte (pri rolanju se pomoći papirom za pečenje). Roladu umotati u papir za pečenje i učvrstite, te ostavite u hladnjak nekoliko sati na hlađenje (najbolje preko noći).
U odgovarajućem lončiću izlomite čokoladu, prelijte ju slatkim vrhnjem i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi. Miješajte silikonskom špatulom dok se sva čokolada ne otopi. Ostavite u hladnjaku na hlađenje dok se ganache ne stegne. Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje u koju smo stavili željeni zvjezdasti nastavak i formirajte na roladi „ruže“. Ukrasite polovicama oraha, izrežite na kriške i servirajte.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti