Kakao i vodu izmiješajte dok ne dobijete srednje tekuću smjesu. Ne smije biti pregusta, inače će se teško miješati.
Jaja razdvojite na bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i tijekom miksanja dodajte prstohvat soli.
Istucite žumanjke i šećer do svijetložute boje. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
U smjesu od žumanjaka polako i postupno dodajte snijeg. Zatim postupno dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Odvojite pet punih žlica smjese i umiješajte smjesu s kakaom.
Smjesu s kakaom žlicom rasporedite u hrpice na namašćeni papir za pečenje. Žlicom rasporedite svijetlu smjesu oko kakao smjese. Naknadno možete tamne hrpice ljepše oblikovati žlicom.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 8-10 minuta. Bitno je da se biskvit ne prepeče jer će inače tijekom rolanja popucati. Nakon 8 minuta obavezno provjeriti čačkalicom je li pečeno. Ako čačkalica izađe čista, biskvit je pečen.
Pečeni biskvit prebacite na vlažnu čistu kuhinjsku krpu i zamotajte ga u roladu. Ohladiti.
Sve sastojke za nadjev dodajte u zdjelu i stavite u hladnjak na najmanje 1-2 sata.
Odmotajte roladu, namažite kremom i ponovno zamotajte. Zamotajte roladu u aluminijsku foliju i stavite u hladnjak na najmanje nekoliko sati, najbolje preko noći.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti