Jabuku operite, narežite na četvrtine, izvadite koštice i grubo naribajte. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane jabuke, i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. (Ne miješajte predugo jer će se tijesto inače početi lijepiti!) Na kraju dodajte ribanu jabuku. Od tijesta na brašnom posutoj radnoj ploči oblikujte valjak. Podijelite tijesto na 3 jednako velika komada i oblikujte od svakog 40 cm dugi valjak (sl. 1).
Od valjaka tijesta ispletite pletenicu i položite je na lim (sl. 2).
Pletenicu premažite mlijekom i pospite bademima. Gurnite lim u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Pletenicu zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh