Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak: oko 180 °C
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i izradite glatko tijesto, miješajući kratko mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini (nemojte predugo mijesiti jer će se tijesto za pizzu inače lijepiti!). Od tijesta za pizzu na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak. Razvaljajte tijesto za pizzu na limu za pečenje.
Komade rajčice pomiješajte sa začinima i začinskim biljem, dodajte sol i papar. Ocijedite mozzarellu i narežite na ploške. Luk ogulite, prepolovite i narežite na fine ploške. Šunku narežite na kocke. Ploške salame po potrebi prepolovite. Masline prepolovite ili narežite na ploške.
Umak od rajčice ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Četvrtinu pizze nadjenite ploškama mozzarelle i pestom, četvrtinu tunjevinom i ploškama luka, četvrtinu šunkom, a četvrtinu salamom i maslinama. Po nadjevu raspodijelite preostali ribani sir; pritom izostavite nadjev od mozzarelle. Pecite pizzu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 minuta
Slični recepti
Pizza