Stavite brašno, maslac, šećer od breze i žumanjak u zdjelu i mikserom zamijesite glatko tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Uzdužno prerežite mahunu vanilije i sastružite pulpu. Kuhajte borovnice, šećer, rum i pulpu vanilije na srednje jakoj vatri oko 8 minuta. Ostavite da se ohladi
Miksajte bademe, šećer od breze, maslac, jaje i ekstrakt gorkog badema oko 3 minute da dobijete kremu. Zagrijte pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Razvaljajte pola tijesta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete krug promjera najmanje 26 cm. Obložite kalup, višak odrežite nožem i sjedinite s preostalim tijestom.
Rasporedite kremu od marcipana na tijesto i prekrijte nadjevom od borovnica. Razvaljajte preostalo tijesto na lagano pobrašnjenoj površini i narežite na 14 traka jednake širine. Isprepletite dvije po dvije trake da dobijete pletenice. Rasporedite pletenice jednu do druge na nadjev. Premažite žumanjkom i pecite pitu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti