Prvo pripremite ganache od bijele čokolade. Zagrijte 200ml vrhnja za šlag do vrenja te prelijte preko prelomljene bijele čokolade. Pustite da odstoji 5 minuta, a onda promiješajte dok se cijela čokolada nije otopila. Po potrebi zagrijte na pari, ako se čokolada ne topi.
Ganache stavite u hladnjak da se hladi barem 2h.
Za kuglof, kalup dobro namastite i pobrašnite, a pećnicu upalite na 180 stupnjeva.
U posudu dodajte glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer, sjeckani pisstacio te sol. Promiješajte.
Dodajte ostale satojke - jaja, mlijeko, otopljeni maslac, pistacio maslac te ekstrakt vanilije. Promiješajte u homogenu smjesu.
Rasporedite smjesu po kalupu pa pecite kuglof 45-50 minuta.
Nakon pečenja, kuglof izavdite iz kalupa i pustite da se u potpunosti ohladi.
Nakon hlađenja ga prerežite na tri djela.
Za kremu, 2/3 ganachea izlijte u posudu za miksanje, dodajte mu 200ml vrhnja za šlag i miksajte dok ne dobijete čvrste vrhove. Dodajte, zatim, 130g pistacio maslaca i miksajte opet do čvrstih vrhova. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu pa premažite svaki sloj kuglofa i slažite tortu.
Za preljev, uzmite ostatak ganachea, dodajte mu 40g maslaca od pistacija, promiješajte da se sjedini pa prelijte preko kuglofa.
Ukrasite sjeckanim pistaciom I uživajte.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti